Tips voor je perfecte Instagram bio

9-08-2018 | door: Thesocialkitchen.nl
socialkitchen

Tips voor je perfecte Instagram bio

Je Instagram bio aanpakken is een van de eerste dingen die je doet als je start met Instagram. Maar kijk je er nog wel eens naar? En wat zegt jouw bio over jou? En hoe doe je dat nou allemaal in 150 tekens? Met de nieuwe Instagram updates is er steeds meer mogelijk. Vandaag 6 quick wins! Ik ben benieuwd welke tip jij als eerste oppakt.

Tip #1

Gebruik emoticons in je bio. Deze emoticons zeggen meer dan de woorden die er achter staan. Ze trekken je aandacht. Pak uit met humor, een pijltje voor actie of … Val op door juist andere symbolen te gebruiken ipv emoticons. Doe er je voordeel mee!

instagram hacks bio fred van leer

Tip #2

Wie ben je en wat doe je? Wat raakt jou en waarom bij jij zo bijzonder. Je mag best een beetje trots zijn. Schrijf eerst 4 kernwoorden voor jezelf op. Zorg dat je tekst zo interessant is dat ze je wel móeten volgen. Wat doe je? Waarom moeten ze op je link klikken? Speel in op de emotie. Wil je ze nieuwsgierig maken? Maak je ze aan het lachen? Geef ze een reden om je te volgen. Hoe concreter hoe beter. Wees dus ook duidelijk en kies een kant.

Tip #3

Gebruik hashtags in je bio. Ze zijn zelfs aanklikbaar. De hashtag laat zien waar jij voor staat. Je kunt er ook zelf een creëren. Je bedrijfsnaam of juist een grappige hashtag die echt bij jou past.

Tip #4

Wees kort en krachtig in een opsomming. Maak via de notitieapp op je telefoon je bio en plak hem er later in. Heb je gelijk de witregels op orde. Scheelt je weer een uur klunzen.

Tip #5

Geef mensen een reden om te klikken. Je call2action is enorm belangrijk. Daar haal je straks je omzet uit. Wat is je doel? Spoor mensen aan om actie te ondernemen en te klikken.

Tip #6

Sla je Instagram Stories op in je bio. Valt lekker op en je kunt weer verwijzen naar je eerdere Stories die anders niet meer zichtbaar zouden zijn. Je bio ziet er een stuk uitgebreider uit. Vergeet de voorpagina in de favorieten en kies een goede kop of juist een emoticon.

instagram hacks bio

Nieuwste takeaways

Nieuwe training

Follow @thesocialkitchen.nl

Deel deze takeway