Handig! Inhakers voor maart

25-02-2019 | door: Thesocialkitchen.nl
socialkitchen

Handig! Inhakers voor maart

Wil jij opvallen met je berichten op Instagram en Facebook? Maak dan gebruik van inhakers! Inhakers? Ja! Probeer snel in te haken op actuele gebeurtenissen, nieuws items of andere evenementen. Door hier een social media bericht op aan te passen krijgt je berichtje sneller meer bereik en interactie. In veel gevallen gaan inhakers samen met een humoristische uiting of verbeelding van de actualiteit.

Het algoritme

Instagram en Facebook maken gebruik van het algoritme om te bepalen wat gebruikers als jij en ik graag op onze tijdlijn willen zien. Het is soms vechten om een plekje. Het kan zomaar zijn dat slechts 10% van jouw volgers je berichtje ziet. Is het een goed bericht (snel veel likes, interactie, juiste hashtags voor het brede publiek), dat wordt hij aan meer mensen getoond. Dus zorg dan ook dat jouw berichtje de moeite waard is. Niet iets plaatsen om het plaatsen, maar kijk er kritisch naar.

Er is maar 1 manier om je bereik te vergroten. Wil jij dat jouw bericht een knaller wordt? Mega veel likes haalt? Dat snap ik! Maar om ervoor te zorgen dat je bericht door veel mensen wordt gezien moet je wel even je best doen. Het lijkt simpel maar niets is wat het lijkt. Je moet namelijk zorgen voor goede content. Maar wat is dat nou, goede content? Dat zijn berichten die iets doen met je volgers. Ze lokken een reactie of emotie uit. Kijk maar eens naar je eigen social media gedrag. Waarom  stop je bij een bepaald bericht om eens even goed naar de afbeelding of te tekst te kijken?

Een manier om je berichten op te laten vallen en er uit te laten springen is het gebruik van inhakers. Mensen zijn daar gewoon gek op. En naast Valentijnsdag, Kerstmis en Blue Monday zijn er genoeg momenten waarop je kunt inhaken.

Inhakers voor maart

Zet ze in je agenda, deze leuke inhaakmomenten:

1 maart complimentendag
3 maart carnaval
7 maart dag van de cornflakes
8 maart internationale vrouwendag
15 maart dag van de slaap
16 nationale vriendinnendag
18 maart awkward moments day
21 maart de lente begint
22 maart wereldwaterdag
25 maart dag van de wafel
25 maart week van het geld
30 maart earth hour
31 maart ingang zomertijd

Bedenk wel goed..

Past deze dag bij mijn bedrijf? Bij mijn verhaal? Wat is het verhaal wat je wilt vertellen, wat is je why? Waarom besta je? Wat is het linkje naar jouw bedrijf? Wil je dit goed voorbereiden, ga dan alvast aan de slag met beeld en tekst. Fijne rechtenvrije beelden vind je op de website Unsplash. Daar komt ook deze heerlijke wafel vandaag. 25 maart is de dag van de wafel. Een mooie inhaker voor ons als @thesocialkitchen.nl Dit kun je dus van te voren alvast maken. Al ben ik wel van mening dat jouw eigen en persoonlijke beeld beter is!

Wil je met ons sparren over goede content? Dat kan! Stuur een mailtje naar info@thesocialkitchen.nl en we bespreken de mogelijkheden.

Nieuwste takeaways

Follow @thesocialkitchen.nl

Deel deze takeway